dissabte, 28 d’abril del 2012


Com fer calçots en un pis..

sóc una enamorada dels calçots i les calçotades però aquest any m'impedeix anar al poble motius personals, i per aquesta raó m'enginya t maneres de coure calçots de una manera neta en un pis..
Abans d'explicar la salsa romesco us vull explicar com faig lo dels calçots o diferents maneres d'utilitzar aquest producte de temporada i alhora tant de casa nostra.

Per fer calçots de una manera “clàssica” es netejar-los i fer un sobre de paper de plata que quedin tancats hermèticament i es vagin coent en el seu propi suc al forn, aquesta es la meva manera preferida.
També per anar més ràpids els podem coure ja ben nets en la paella amb una mica d'aigua, la quantitat es a ull però millor que falti a que sobri.. per anar afegint-li en cas de necessitar-ho, els taparem amb la tapa i el posarem a una potencia bastant considerable perquè bulli l'aigua hi ha continuació treure'm la tapa perquè evapori tota l'aigua un cop estiguin tous, en aquest moment baixarem la potencia i li posarem un rajolinet d'oli d'oliva.
Altres maneres que he utilitzat els calçots es amb una truita.. o uns espaguetis de calçots amb bolets i salsa romesco. O també tempura de calçots!

Explicat tot això passaré a la salsa de romesco de ma mare..

I se la vull dedicar algú que esta enyorant molt el fet de no tenir nyores al supermercat d'on viu.. ja que ell es un enamorat de la seva terra i això en els temps que corre es motiu d'orgull.. encara que cregui que sóc cruel :).

La recepta com tota la recepta de la mama no te unes mides fixes.. i depèn més del gust del cuiner, i això ja es molt bo, perquè naltros no ens tenim que adaptar a la cuina si no fer que la cuina s'adapti als nostres gustos i necessitats.

Ingredients
3 tomàquets
1 cap d'all
2 llesques de pa
3 nyores
35 ametlles
20 avellanes
quantitat suficient d'oli d'oliva.
1 all cru
quantitat suficient de sal.
Vinagre al gust.

Començarem posant els 3 tomàquets, el cap d'all i les dues llesques de pa al forn fins que es cogui tot, i es torri el pa.
Seguidament farem un tall a les nyores i les posarem amb aigua calenta en remull.
Un cop tinguem cuit lo del forn ho pelarem i el posarem en un recipient per emulsionar amb la turmix juntament amb el pa.
Li agregarem una dent d'all cru, les avellanes i les ametlles.
Treurem la carn interior de les nyores amb un ganivet o una forquilla i el posarem al recipient amb l'oli suficient per emulsionar i tenir la textura que desitgem juntament amb la sal.
Per ultim li agregarem vinagre també al gust i amb molta cura de no passar-nos.

http://www.youtube.com/watch?v=tnvDhbi7Q4k

3 comentaris:

  1. Jaja, yo soy un amante de la comida, me gusta comer cebollas. Aprender nuevas prácticas de artículo Cebolla, estoy muy feliz, gracias a la participación del autor.

    ResponElimina
  2. Las cebollas también más de un enfoque de este
    Es simplemente demasiado delicioso sabor de la misma!

    ResponElimina