dimarts, 6 de desembre del 2011

Tartaletes de llimona amb suc de maduixa :)


Aquesta elaboració es molt fàcil… i molt variable, podeu fer-la de crema pastissera amb poma.. una trufa de xocolata amb taronja confitada..crema de coco i pinya flandejada amb rom.. imaginació al poder!! vaja de mil maneres!!!
La versió d’avui és una mica d’aprofitament de la tarda com del que tenia per el rebost, ja que he fet massa brisa i n’he fet varies per posar-les enrotllades en si mateixes entre paper de forn al congelador i sempre tenir-ne preparat.

Començarem amb la crema de llimona

180Gr d’ou.
180Gr de sucre.
280Gr de mantega.
70Gr d’aigua.
70Gr de suc de llimona.
13Gr de ratlladura de llimona.
6Gr de fulla de gelatina.

Començarem posant a hidratar amb aigua freda les fulles de gelatina.
Seguidament posarem la resta d’ingredients en un cassó i el portarem sense deixar de remenar a 85ºC amb compte perquè no qualli l’ou.
Quan la crema la tinguem a 50ºC li afegirem les fulles de gelatina escorregudes per donar-lis un cop de turmix i posar-ho a la nevera que es refredi.

Per la massa brissa ja explicada en el bloc per la recepta de la quiche de porros en aquest link el trobare-ho a http://olorsacanyella.blogspot.com/2010/11/quiche-de-porros.html.

Nomès tenim que posar-les en el motlle que volgue-ho comptant que s’enconlleixen en el forn i sense oblidar de punxar la base abans d’enformar.

Un cop tinguem les tartaletes fetes nomès tenim que posar la crema en una manega pastissera, escudrinyar en les tartaletes i decorar-les, jo en aquest cas he volgut posar-lis una miqueta de sucre lila de americancolor.
Per el beure m’he acompanyat de un suc de maduixes,preparat amb puré congelat de maduixes que pode-ho trobar en establiments especialitzats, La marca que he utilitzat es Ponthier.. Al mercat de la Boqueria a l’entrada hi ha un establiment on els venen… i es genial per fer sucs gelats.. mousses de mil sabors.

Ah i la crema es pot congelar!!! Fantastic per tenir-la preparada per qualsevol ocasió!! Igual que la massa brisa!

2 comentaris:

  1. Alimenta per la vista ! :) A veure quan m'ho deixes tastar eh? Saps que m'ha d'ensenyar a cuinar oi? :)

    ResponElimina
  2. Siento la necesidad de comer algo que las bebidas dulces con el punto
    Siéntase como este sería muy sabroso!

    ResponElimina