dilluns, 17 d’octubre del 2011

Porquets de ceeeeeeeel!



Amb la catalanització del nom d'aquest postre i dedicat en especial a la Marina, que te molta paciència amb mi, encara que en te mes amb en Carles.. però ves ell es de Linyola i es un desastre el nostre nen! Que els envio petons des de aquí.
A ella li vaig prometre que penjaria la recepta, ja farà vora de una setmana i escaitx.

Abans de tot ens tindrem que fer amb:

12 rovells d'ou
100gr d'aigua
200gr de sucre

Motlles d'alumini
Glucosa
una olla amb aplicació vaporera o vaporera elèctrica.

Començarem fent un almívar recordant posant primer l'aigua i desprès el sucre perquè no es cremi aquest últim i sense remenar-ho, i el portarem a 108ºC.
Un cop fet l'escaldarem que serà afegir-ho als ous en forma de fil , sense parar de batre amb les barilles perquè no és facin grumolls.

Llavors untarem els motlles d'alumini amb la glucosa escalfada al microones prèviament,
seguidament omplirem els motlles amb l'almívar de rovell que anirem posant un per un a l'aplicació vaporera de la cassola, que per cert la podeu trobar al Ikea per menys de 10 euros amb un drap de cuina sota la tapa per absorbir l'aigua de la condensació.

Ara si, quan comenci a sortir vapor de l'olla contarem 8 minuts i ja estaran fets, i els desemmotllarem en fred. Salut perles!

4 comentaris:

  1. No m'agraden, Núria. Fes algo amb gerts i nabius!

    ResponElimina
  2. mmmm val ja se que et pot agradar! però dona'm una mica de temps que he de comprar el pure de gerds i la nata :P

    ResponElimina
  3. Com seria el gust?
    Em temo que no vaig a començar vostè mateix

    ResponElimina