divendres, 16 de setembre del 2011

Vinyes verdes vora el mar..


Fa poc en un article del Cuina, rememorant un numero de feia set anys amb els dos cuiners capdavanters de la nostra gastronomia,com era en Santi Santamaria i Ferran Adrià, doncs el nostre desaparegut Santi Santamaria afirmava: El futur de la nostra cuina va lligat al del nostre país , sóm responsables els catalans.

Dit això podem pensar que la nostra gastronomia de la que donem gala, passa bons moments a fora de les nostres llars, però no arribem al nivell dels francesos en sobirania alimentaria.
Un exemple clar es la quantitat de gent que viu a Catalunya que prefereix consumir un Rioja o un Ribera del Duero per el simple fet del seu origen sense donar pas, de quina varietat esta feta, o per quin plat es el mes adequat.. simplement per el seu origen mès publicitat en les ultimes decades,ja les donem per bones.No vull dir amb això que sigui de poca qualitat, però si que gran part dels catalans no donem valor a vins exepcionals que tenim al costat de casa.

És per això que m'agradaria fer un seguin de articles parlant dels productes de la nostra terra.
I començant amb un producte tant arrelat al nostre caracter mediterrani, el vi.
La terra dona al vi un caràcter que els fa unics, però també les varietats treballades en aquestes.

Alella: Aquesta zona vitivinícola al nord-est de la ciutat de Barcelona, aplega 18 municipis del Maresme i el Vallès Oriental.
És famòs per els seus blancs utilitzen les varietats de pansa blanca, garnatxó,xarel·lo i chardonnay.
Aquests vins són llustrosos i suaus, poden ser secs o dolços.

Per els rosats i els negres utilitzen garnatxa i ull de llebre.
Els primers són suaus i lleugerament àcids.
I els negres són joves i aromàtics.

Els vins sotmesos a criança han d'envellir un mínim de 2 anys, un dels quals, com mínim un en roure.

2 comentaris: